De Leukste Knutselartikelen
Georganiseerd raken - strategieën voor het opbergen van hobbybenodigdheden

Georganiseerd raken - strategieën voor het opbergen van hobbybenodigdheden

Geplaatst door 15-04-2023 11:36 door Rianne Wesselink

Als je van knutselen houdt, weet je hoe belangrijk het is om georganiseerd te blijven. Het kan immers moeilijk zijn om creatieve projecten af te maken als je niet snel de benodigdheden kunt vinden die je nodig hebt. Als je je ongeorganiseerd voelt, is het misschien tijd om een plan te bedenken om georganiseerd te worden en te blijven. Hier zijn enkele strategieën om je knutselbenodigdheden op te bergen.

De eerste stap is het scheiden van je benodigdheden in categorieën. Overweeg bakken of dozen te maken voor spullen als stof, papier, verf, breibenodigdheden en meer. Of overweeg om je bakken een kleurcode te geven. Op die manier kun je, als je een bepaald artikel nodig hebt, gemakkelijk de bijbehorende kleurgecodeerde doos pakken.

Overweeg vervolgens te investeren in doorzichtige opbergers. Met doorzichtige bakken kun je gemakkelijk zien welke spullen erin zitten. Bovendien kun je de bakken stapelen om het vloeroppervlak optimaal te benutten. Voor kleinere voorwerpen kun je ijsblokbakjes of muffinblikjes gebruiken om ze te scheiden.

Als je veel met stof werkt, overweeg dan om die op te hangen in plaats van in bakken op te bergen. Je kunt stof ophangen in een ongebruikte kast of een stang aan de muur bevestigen voor gemakkelijke toegang. Als je liever stof opbergt, gebruik dan bakken die het beschermen tegen stof en schade door insecten.

Het organiseren van papieren kan lastig zijn, vooral als je veel kleinere stroken of voorwerpen hebt die je moet opbergen. Overweeg voor papieren een ordner met veel vakken. Dit type organizer is perfect voor voorwerpen als linten, stickers en scrapbookingbenodigdheden. Voor grotere papiervellen kun je overwegen ze op te bergen in een hangmap of een archiefkast.

Tenslotte kun je vuilnisbakken, bureau organisatoren en stoffen bakken gebruiken om verfkwasten, stiften, potloden en ander klein materiaal in op te bergen. Label de bakken zodat je weet wat erin zit zonder ze te hoeven openen.

Word creatief met je opbergoplossingen! Met het juiste opbergsysteem kun je georganiseerd blijven en zonder vertraging de knutselspullen vinden die je nodig hebt.