De Leukste Knutselartikelen
Knutselspullen die je zelf kunt maken

Knutselspullen die je zelf kunt maken

Geplaatst door 14-07-2022 13:39 door Sophie Jacobiatus

Knutselen is een geweldige manier om je te ontspannen en je creativiteit te uiten. Of je nu sieraden, kunstprojecten, huisdecoratie of andere voorwerpen maakt, knutselen kan zowel leuk als lonend zijn. Helaas kan het ook duur zijn, omdat er verschillende knutselbenodigdheden voor nodig zijn. Om je te helpen wat geld te besparen, zijn hier enkele knutselbenodigdheden die je zelf kunt maken:

  • Gerecycled papier: Om zelf thuis papier te maken, week je eerst wat oud papier in een kom warm water en laat je het een paar minuten zitten. Trek vervolgens het papier uit het water en leg het op een zeef. Druk dan met een spatel het water uit het papier. Laat het papier drogen voordat je het in je knutselwerkjes gebruikt.

  • Restjes stof: Stoffen restjes zijn geweldig voor het maken van quilts en het toevoegen van textuur aan je knutselwerkjes. Verander oude kleding of restjes stof in dit veelzijdige knutselmateriaal door ze in verschillende vormen, maten en texturen te knippen. Naai ze vervolgens aan elkaar om te maken wat je maar wilt.

  • Luchtdrogende klei: Een ander knutselmateriaal dat je zelf kunt maken is luchtdrogende klei. Alles wat je nodig hebt is bloem, zout, zuiveringszout en water. Meng deze ingrediënten in een kom en kneed dan het deeg tot het glad is. Laat het deeg drogen en je hebt zelf een lege lei voor een mooi knutselwerkje.

  • Verf: Verf maken is een gemakkelijke en leuke manier om je knutselwerkjes aan te passen. Begin met het mengen van gelijke delen water en maïzena. Voeg voedselkleurstof toe om verschillende kleuren verf te maken. Verwarm dan het mengsel op het fornuis tot het dikker wordt. Laat de verf afkoelen voordat je het op je project aanbrengt.

  • Glitter: In plaats van glitter te kopen, kun je het gemakkelijk zelf maken. Begin met het verzamelen van materialen zoals papiersnippers en een schaar. Knip de papierresten in kleine stukjes en maal ze dan in een blender tot ze stofachtig zijn. Zeef het stof eruit en je hebt zelf een mooie sprankelende glitter.

Door je eigen knutselspullen te maken kun je op de kosten besparen en je projecten een unieke uitstraling geven. Experimenteer en heb er plezier in!