De Leukste Knutselartikelen
Onverwachte toepassingen voor knutselspullen die je hebt liggen

Onverwachte toepassingen voor knutselspullen die je hebt liggen

Geplaatst door 06-11-2021 13:48 door Rianne Wesselink

Als het om knutselspullen gaat, zijn er geen grenzen aan wat je ermee kunt doen. Zeker, je denkt misschien dat ze alleen gereserveerd zijn voor het maken van kunst en andere ambachten, maar er zijn genoeg onverwachte toepassingen voor knutselspullen die je hebt liggen! Het maakt niet uit wat voor knutselspullen je bij de hand hebt - van glitter en lijm tot stof en kralen - al deze materialen kun je gebruiken voor andere doeleinden dan alleen knutselen.

Om te beginnen kunnen veel knutselspullen dienen als kantoorartikelen, zoals paperclips, elastiekjes en dubbelzijdig plakband. Investeren in decoratieve paperclips bijvoorbeeld, kan elk prikbord of map een vleugje persoonlijkheid geven. Bovendien kun je met de juiste soort paperclips foto's in een plakboek omhoog houden of papieren rietjes of bloemstukjes in elkaar zetten."

Wist je dat stof en garen ook opnieuw gebruikt kunnen worden? Met restjes stof kun je in geval van nood een geweldig geïmproviseerd kleed maken. Knip ze gewoon in repen en draai ze in elkaar tot een lappendeken die je in elke kamer kunt leggen. Je kunt ook garen gebruiken om stofdoeken of pannenlappen te maken, of zelfs slingers en versieringen in je huis op te hangen.

Glitter en pailletten zijn ook ongelooflijk veelzijdig als het gaat om knutselen. Je kunt deze voorwerpen bijvoorbeeld gebruiken om meubels of andere voorwerpen zoals fotolijstjes, sieradendoosjes en meer te upcyclen. Voeg gewoon een vleugje glitter of pailletten toe aan een gewoon voorwerp en voila - je hebt het een heel nieuw uiterlijk en leven gegeven!

En natuurlijk is lijm waarschijnlijk het meest veelzijdige knutselmateriaal dat er is. Maar wist je dat het je ook bij andere taken kan helpen? Een klein beetje hete lijm kan je bijvoorbeeld helpen om gaten in stof of plastic te repareren. Je kunt het zelfs gebruiken om schoenen op te lappen of gebroken voorwerpen te repareren.

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om knutselbenodigdheden! Of het nu gaat om het hergebruiken van stof, het gebruik van lijm voor reparaties of het veranderen van paperclips in decoratieve kantoorartikelen, knutselspullen kunnen voor veel onverwachte doeleinden worden gebruikt. Dus als je de volgende keer een paar willekeurige knutselspullen tegenkomt, gooi ze dan niet weg - zoek een creatieve manier om ze goed te gebruiken!